lørdag 30. oktober 2010

Akrylens venner

er jeg nærmest direktør i!

Når man pusser opp et helt hus, kan man vel nesten si at akryltubene blir dine beste venner! Så min lørdagsmorgen ser slik ut:


Her er det bare å voooole opp stereo'n og smøre seg med Zalo- vindussprekker skal tettes!Senere i dag kommer Sandy og muligens mamsen til kreativ kveld - har et spennende prosjekt på gang, men det får dere høre om senere ;-)

Ha en flott lørdag!!

fredag 29. oktober 2010

Ei krone her, ei krone der...

Det blir penger av slikt! I dag har jeg overført de første kronasjene til Kreftforeningen, og foreløpig har vi fått inn kr 3 200,-!!


Jeg synes det er knallers, det er jo tross alt bare en pitteliten aksjon på min pittelille blogg! Og det er mer penger på vei! Kreftforeningen har lovet meg bekreftelse så snart de har mottatt pengene, og den vil jeg selvsagt legge ut her!


Tusen takk for bidragene, folkens!!!! Og ha en FLOTT FREDAG!!!

Ps: En liten presisjon så ingen misforstår - det er foreløpig bestilt 49 armbånd, men det er ikke alle som har blitt levert sine nye eiere, og dermed er det ikke alle som har betalt. Derfor er kr 3 200,- en FORELØPIG overførsel!

torsdag 28. oktober 2010

Når blir et hus et hjem?

Jeg venter nemlig fortsatt på at Engaveien skal føles som et hjem - mitt hjem...Vårt hjem....Er det når du flytter inn møblene dine? *det har jeg jo gjort, men fortsatt står endel møbler i kjelleren, hos mamsen eller venter på å bli pusset opp...Eller rett og slett bare venter på å bli solgt*


Når du pakker ut kjøkkenutstyret?*det gjorde jeg jo først etter å ha bodd her et år... Jeg nektet å sette kjøkkentingene inn i det stygge, ekle kjøkkenet som var her... så jeg kokkelerte i pappesker så lenge*


Når du får opp nye gardiner? *eh, ja, venter i spenning*Når du maler soverommet i den fargen du vil ha? *Nå har jeg jo stirra på den soveromsfargen så lenge uten at resten er ferdig at jeg nærmest er lei!Vel, det er kanskje vanskelig å si når et hus går fra å være hus til å bli et hjem.... Jeg gleder meg til den dagen kommer - og lever i trua at den dagen kommer sammen med vindusutforingene! Og kanskje malt trapp.Og velkommen til den nye følgeren!!! Koselig!!

Kjære julenissen

Jeg ønsker meg:

Skap fra Skeider, som akkurat nå er på tilbud til 1 499,-! Billigsalg for nissen, og jeg ønsker meg TO! Trenger skap så jeg kan vise frem alle skattene mine!


Kitchen Aid kjøkkenmaskin - kr 2 985,- på MPX.no - Nisse, jeg har aldri sett den så billig, så her bør du nok slå til! Et virkelig alve-kupp!!To av denne, til ha i mellomstua inntil videre, og så ut i min lille vinterhage... Flaks for nissen at også DISSE er på tilbud på Skeidar til "bare" 1 999,-! Og mens du er i gang, nisse - ta med en ekstra til hytta også.


NY seng!! Den senga jeg forsøker å ha skjønnhetssøvnen min i nå, er en billig sak (tror den kosta nærmere tusenlappen for seks år siden) hvor liggekomforten kun kan sammenlignes med dette: Rett på gulvet. Denne koster 7 999 på Skeidar, men dersom Nissen ikke skulle finne igjen akkurat denne senga, kan jeg godt få en som er veldig god å ligge i uten gavl, og så kan Nissen sende inn et par alver i det gamle spøkelseshuset og hente ut døra jeg ønsker meg som gavl!

Det er selvsagt mer på listen, men jeg vil jo ikke overvelde Nissen med en gang - tror han er mer fornøyd med å få litt og litt! Så kan han også spre kostnadene litt utover frem til julaften.

Og hvis jeg ikke får noe av dette - Kjære Nissen, kan jeg få en ny vannkoker?? Den gamle har kortsluttet.

onsdag 27. oktober 2010

Sånn går det hvis jeg er for lenge hjemme av gangen

Sofa til salgs!

Jeg har nemlig lagt ut sofaen til salgs - uten at sambo vet det. Regner egentlig ikke med å få solgt den med det første da, og det er jo kanskje like greit, for det er vel i utgangspunktet ikke rom i økonomien akkurat nå for å slenge inn en ny sofa i heimen..... Men det er lov å prøve seg, er det ikke??


Lift me uuup

Her dukker det sakte, men sikkert opp vindusutforinger - og jeg er fast bestemt på å bli ferdig med vinduene en gang for alle. Altså må nye gardiner til!!

Hittil har vi hatt gardiner i tre av fem stuevinduer - mamsen hadde nemlig gode intensjoner om å sy liftgardiner for meg, men hun har på lik linje som meg stadig vekk en haug med prosjekter gående, og kom vel egentlig aldri helt i gang.

Stoffet er fra Ikea og ble vel kjøpt i ren, skjær desperasjon etter gardiner for en god stund siden. Nå har jo gardinene hengt oppe en stund og jeg er - ikke overraskende - møkk lei. Så nå begynner jakten igjen - og denne gangen vil jeg ha liftgardiner i hele stua.Jeg vil ha noe i denne duren - men tror du gardinkjøp til Engaveien går smoooth? Selvsagt ikke. For når man har et hus utstyrt med brede vinduer så oppdager man ganske fort at det slettes ikke er så mange som lager liftgardiner som er 140 cm brede - ihvertfall ikke til en fornuftig pris!!

Så hvis noen av dere har tips -BRING IT ON!!

Jeg bruker dagen til å ligge på soffan og surfe på nettet, da kroppen min gjorde det klart at jeg slettes ikke skulle på jobb i dag tidlig. LEI!!!

tirsdag 26. oktober 2010

Ei sløyfe her, og ei sløyfe der!

Til alle dere som har bestilt armbånd og enda ikke fått - det kommer snart!!

Det nærmer seg faktisk 50 armbånd i bestilling, og det tar jo selvsagt litt tid - og så går jeg stadig tom for ting og tang :-)
Så ha tålmodighet med meg! Selv om det er oktober som er Rosa sløyfemåneden, og oktober som kjent nærmer seg slutten, så lar jeg aksjonen gå så lenge det er interesse - og foreløpig virker det som det er endel!

Tusen takk til alle som har støttet!!

Vinteren slenger ut en arm og griper etter høsten

Til å bo i Norge - eller kanskje nettopp derfor, er det forbausende mange som ikke kan fordra vinteren!


Jeg er ikke blandt dem - jeg elsker vinteren - dog hvis det er VINTER! Ikke regn, plussgrader og slaps som trenger langt inn i skoa du skulle ha impregnert og inn i sokkene dine. Det skal være kaldt, hvitt ute og snø til å bruke!

Og nå nærmer det seg! Helgen ble tilbragt på nydelige Granli sammen med Avdanka-jentene (tidligere kollegaer) og vi har hatt det fantastisk!!Ut på tur i skogen - med vikinggravbesøk, grilling av ostelomper og Galliano. Galliano er kanskje ikke det mest praktiske å varme seg på i skogen, men vi er jo vant til utfordringer, så ingenting hindret oss ;-)
Det er herlig med sånne helger - gode venner og masse latter!!

onsdag 20. oktober 2010

Netthandling + gullfiskhukommelse = ÅVERRRRASKELS i postkassa

Jeg er jo født med teflonhjerne, og av og til bringer det uante hendelser - som foreksempel charmsene jeg fikk i posten i dag!

Det var RÅSA sløyfer, og da snakker vi RÅSA! Kan ikke huske å ha bestilt dem, men det er jo mye jeg ikke husker!

Uansett, de er for store til å henge på armbåndene, men jeg setter dem på splittringer og sikkerhetsnål og VIPS - en RÅSA SLØYFE-nål! Disse selger jeg også, selvsagt til inntekt for aksjonen til den hendige sum av kr 50!

Bilde må nok bli i morgen, jeg er fullt opptatt med å splitte ringer -for de som lurer på om jeg har kjøtt igjen på fingertuppene - itte så mye....

God natt!!

Sinnasnekker'n!


 
Har noen av dere sett på Sinnasnekker'n på TVNorge? Jeg finner det litt påfallende at to av åtte tilfeller av skakkjørte forhold og oppussing gone bad har vært i vår kommune....


Sammentreff? Eller er det vanlig med oppussing gone bad her ute på Åkern? Foreløpig ser det ut til at forholdet mellom min lokale sinnasnekker og meg holder, og godt er det - for et kaos å få delt opp det halvferdige boet vår rettferdig!

Og her i Engaveien har vi vår egen lille Sinnasnekker-session om dagen - dog uten kameramenn på slep og hjelpende hender som trår til og redder stumpene. Her må man redde seg sjæl!

Så i går gjøv jeg på vinduene i stua med pussemaskin, støvsuger og høy musikk. Og jammen er ikke vinduene ferdig pusset ned og klare for grunning! Hva gir du meg??

Dette betyr jo at vår tilværelse uten en eneste utforing, et eneste vindusbrett, eller vinduskarm ser ut til å nærme seg slutten - hvilket igjen fordrer til århundrets vindusvask. Disse glassene har ikke sett en klut eller nal siden det herrens år 2007 grunnet diverse etterisolering, flytting, paneling - samt litt lite velvilje til å gyve løs på oppgaven.

Så det verste gjenstår - vinduspussing. Og her kan vel ikke Bosch hjelpe meg....
Bildene over er dog ikke våre vinduer da.....Det hadde vært et håpløst prosjekt!

tirsdag 19. oktober 2010

Hurra hurra hurra!!


I dag var jeg på Perlemama igjen for å hente flere låser til armbåndene og hadde en prat med Mama sjøl, som er en utrolig spenstig og koselig dame! Hun hadde tittet på bloggen min og tilbød meg enda mer rabatt på varene som selges til inntekt for Kreftforeningen! Dermed:

HURRA HURRA HURRA!!!

Blir så glad når folk bidrar til min lille aksjon på denne måten!!


Hadde store planer om å få laget opp en haug med armbånd i dag, men kvelden gikk brått med til andre ting... Det får vi komme tilbake til i neste innlegg, nå er det NATTA!!!

mandag 18. oktober 2010

Rosa Sløyfer!

Bestillingene tikker inn jevnt og trutt, og det er jo fantastisk - de første båndene er nå levert ut, og jeg venter på flere låser.....Skal se om jeg får hentet dem i morgen!

Foreløpig har det kommet inn kr 1 400 på kontoen, og det kommer nok mer i løpet av de nærmeste dagene.... Og det er jo flott, alle monner drar!!! Blir morsomt å se hva beløpet blir til slutt!!!


Utrolig koselig at så mange vil bidra - og det virker som om folk er fornøyd med utseendet på armbåndene også, ingenting er bedre enn det!!Min søken etter informasjon om det fantastiske stedet jeg var og tok bilder på fredag fortsetter. Jeg har alliert meg med en "innfødt" som skal undersøke litt for meg - og mens jeg venter på det, løper fantasien min løpsk med historier om hvordan livet har vært der.... Når jeg gikk hjemover igjen på fredag, hadde jeg nesten en halv krimbok i hodet allerede.... Noen vil vel si at jeg har litt over gjennomsnittet livlig fantasi!!

Og for de som lurte på hva jeg mente i forrige innlegg:

Bakhodet mitt søndag morgen hos mamsen


Etter runde nr. 1 

Etter runde nr. 2.
Mamsen og undertegnede var nemlig litt uenig om hvor mye hår som skulle falle, og det måtte derfor tas i to omganger med et par timers mellomrom. Tror hun syntes det var trist at den lange fletta ble borte! Og jeg - jeg har trekk i nakken ;-)

søndag 17. oktober 2010

Lillekatts goes SilverStyle!!

Helgen har vært tilbragt på gamle trakter - hjemme hos a mor - og på SØLVSMYKKEKURS!!

Vannvittig moro, selv om man blir særs sliten av å konse så hardt i to dager i strekk - er ikke helt likt meg!

Kongemønster med gummistrikker
Dronningmønster
Sølvtråder i forskjellige størrelser ble doret opp til lange spiraler, som vi så sagde opp i små ringer.


Paralellmønster

For de som tror at det bare var å dore i vei og sage på, så er jo det selvsagt feil - her snakker vi nøkkeltall og ganging og reineste vitenskapen. Heldigvis var det ikke så vanskelig å fatte som jeg først antok, så kurset gikk unna i en fei....


Litt usikker på hva dette mønsteret heter, men det ble ihvertfall fint!!
Jeg rakk å lage fire armbånd, men kjøpte med meg mer sølv hjem, så skal lage flere selvsagt!! Bitt av basillen!!!! (og noterer meg å ha fått enda en dyr og tidkrevende hobby).


I kveld har vi vært og sett NOKAS-filmen...Andre som har sett den? Jeg er forbauset - enten så er de som er med hinsides trege, eller så var både ranere, politiet og vitner TREGE!!! Må si jeg er skuffet altså, men sånn er det. Kan ikke være fornøyd med alt?!?!


Forøvrig har jeg satt igang min egen lille heiakampanje - sambos fetter og fetterinnen skal på visning i gata vår på lørdag - og jeg HÅPER så inderlig at de flytter hit!! Vi lager Lyckliga Gatan - om enn ikke fullt sååå dysfunksjonell som originalen.Hvis noen er intressert i å kjøpe sølvarmbånd, fikser Lillekatts selvsagt dette - Prisene ligger på fra kr 300,-.

Ha en suuuuuper kveld - i morgen er det tilbake til jobb - slutt på trygtdelivet.

Ps. Jobben har sendt meg nyyyydelig blomsterbukett med ønske om god bedring - godt å vite at de har merket at jeg er borte ihvertfall ;-)

Og i morgen skal jeg avsløre en bitteliten overraskelse for de som kjenner meg ;-)


fredag 15. oktober 2010

Tror du på ekte kjærlighet?

Det gjør jeg - ihvertfall akkurat nå!! Var et utrolig spennende sted og tok bilder i dag - og jeg forelsket meg pladask........ Kan dere gjette hva det var jeg falt for?

Skal fortelle dere mer om plassen senere - imens kan dere lure på hvor det er... og hvorfor jeg ikke kan få med meg forelskelsen min hjem!!

Råååååsa

I går hadde jeg en etterlengtet luftetur ut fra min sykmeldte tilværelse (som heldigvis tar slutt NU) og dristet meg til Damenes Aften på Bohus.


Det var helt greit nok, men jeg kom like tomhendt hjem igjen - bortsett fra en goodiebag fra Bohus og pizzasten jeg hadde kjøpt på Jernia. Men himmel og hav - nattåpent er virkelig ikke for nybegynnere.Jeg har jo stort sett vært skånet fra å være på den "gærne" siden av kassa under slike tilstelninger, for hver gang det var snakk om hvem som kunne jobbe nattåpent når jeg jobbet i butikk, så var jeg den første til å melde meg. For det er jammen facinerende å se hvor grinete ungene blir, hvor hissige damene blir, hvor svette mannfolka blir, og hvor GÆRNE svigermødrene blir! Folk går jo helt av skaftet!!

Jeg kjente greit på i går at jeg rett og slett er blitt for gammel for nattåpent. Jeg går egentlig bare og irriterer meg over at folk har med UNGER i ALLE aldre på slikt - stakkars barn!!!!I dag har jeg vært og handlet flere låser, skinnsnorer og endestykker til Rosa Sløyfearmbåndene. Flere menn har spurt om ikke de kan få kjøpe armbånd også - og det får de selvsagt!! Jeg lager dem da uten perlene (med mindre de vil ha det) og i litt større størrelse. NO PROBLEM!!
Fikk super service på Perlemama i dag også, og hun slo til og med litt ekstra rabatt i forhold til forrige gang!! Superdupert!!! Tusen takk!!

Bikkja over var forøvrig NESTEN tatt inn i varmen igjen etter gårsdagens sengeaffære - helt til han tok løpefart fra gangen, angrep lekebenet sitt og veltet en stor blomsterpotte i farta. Så nå.... nå må jeg vaske gardiner.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...