mandag 29. november 2010

Hvor, hvor, hvor

er laderen til kameraet? Her har jeg lina opp en hel haug med nylagede armbånd, puter og ikke minst pakkekalenderen fra mamsen for One Big Shooot, men mitt kamera's umiddelbare reaksjon på det var "Bytt batteripakke".


Av den enkle grunn at jeg ikke har no ny batteripakke å bytte med, gjensto vel bare et valg - lade batteriet. Så enkelt, kan man driste seg til å tenke, men det kommer vel neppe som noen overraskelse at jeg hadde "lagt laderen på et trygt sted". Det er der jeg legger ting jeg ikke finner igjen. FØR jeg ikke finner de igjen.

Etter å ha sjekket alle de vanlige stedene jeg pleier å rote bort ting, som hobbyrommet, kommoden i gangen, samt under bordet i stua og andre utspekulerte gjemmesteder, ga jeg opp. Jeg har jo ikke ladet kameraet mitt på en stund grunnet lite bruk, dermed var det jo stor sannsynlighet for at den laderen var over alle hauger. Eller det er vel nærliggende å tro at den er UNDER alle hauger i dete tilfellet.Så jeg begynte å skrive innlegg.
Uten bilder.

Men jeg klarer jo sjelden å konsentrere meg om en ting, så midt i kreasjonen av dette innlegget hadde jeg brukt elimineringsmetoden baklengs, og kommet frem til en ting: Laderen måtte være i bagen min jeg hadde med på hyttetur for en måned siden som så pent har blitt satt på gjesterommet.


Og lykken ble ikke mindre fullkommen når jeg sammen med laderen fant en boks med HOCKEYPULVER!!! Nei det sier jeg, dere - det er de små gleder i livet som betyr mest!!Ha en nydelig kveld.(og det ble jo selvsagt ingen nye bilder i dette innlegget, kameraet er jo ikke ferdigladet!!

lørdag 27. november 2010

Og her ringes julen inn...

Haha, åneida, det gjør den aldeles ikke! Her ringes kontofonen! Og listemaker'n! Han trenger jeg forsåvidt ikke å ringe, han bor nemlig her. Og han lister. Og jeg er så glad, så glad!!!


Nå er det snart ingen av de oppussede rommene som mangler lister - HVA skal jeg irritere meg over nå?!?!


Snekker'n er nemlig i mistenkelig godt lune om dagen - i dag var han tilogmed overveldende positiv til å dra ut og handle julegaver - på en LØRDAG!!! Og jammen fullførte han ikke oppdraget også, vi var attpåtil flere ganger rundt Strømmen Storsenter. Jeg var nemlig så i sjokk over at han ville bli med at jeg helt glemte mine strategiske planer om å ha en ferdig liste over gaver og hvor de skulle kjøpes. Dermed gikk handlingen over i en mer rotvill bløyte, men jammen fikk vi ikke brent av litt penger. To nede, en hel haug igjen.


Og forbauselsen ville ingen ende ta når han dro opp kortet for å betale den nye julestjerna jeg kjøpte til spisestua - hva i all verden er det som skjer? Vel, her er det bare å jatte med så lenge det varer (det skal sies at jeg betalte julestjerna sjøl - var redd det var skjult kamera).


Bildene er et utvalg av det du kan få kjøpt hos DRABLERIET. Det mangler dessverre fortsatt nettside (tupp i bakenden til undertegnede), men vi er ihvertfall på plass på Julemarkedet i Lillestrøm 17. desember.

Hvis du vil kjøpe hjerter og julestrømper nu, kan du selvsagt det! Hjerter og stjerner koster kr 50 per stykk, julestrømpene kr 150,-.  Vil du ha med andre farger, får du selvsagt det!

Vi har også supersøte sminkepunger til kr 200,-, samt puter med tøff skrift på til kr 250,-. Bilder av dette kommer senere!!

Bestilling sendes DRABLERIET (drableriet@hotmail.com)

Ha en flott lørdag, godtfolk!!!

fredag 26. november 2010

Bloggtørke?

Neida, slettes ikke - jeg har skrevet mange innlegg - inne i hodet mitt....Innlegg inne i hodet har jo både fordeler og bakdeler.

Det går mye fortere å skrive dem - men litt vanskelig å få lagret.

Jeg kan skrive krasse innlegg om irritasjonsmomenter i hverdagen - men det er lite feedback på dem!

Det blir utrolig flotte bilder - men jeg kan vel neppe melde meg på noen fotokonkurranse...
Fra spøk til revolver - grunnen til at det er litt stille her om dagen er rett og slett fordi tiden har - som det så fint heter - jogget fra meg. Hele uka har blåst bort til sying for Drableriet, smykkelaging og julebord. Ja, og så litt jobbing også. Og kurs.

Men i hælja - da skal det blogges. Kanskje fra mine fantastiske, nye vinduskarmer? Jeg skal også få satt igang hjemmesiden til Drableriet, må bare skjønne hvordan man lager en web-side først... Dersom det sitter en sjel der ute som har peiling - ikke vær redd for å ta kontakt :-)

Jeg skal bare overleve julekortlaging, julebord og 1. søndag i advent. Det går sikkert fint!

Bildet er tatt av Ingvild

torsdag 18. november 2010

Tips til et vellykket samliv

I det siste har det sirkulert et utdrag fra en heimkunnskapsbok fra 50-tallet om hvordan man skal beholde gløden i samlivet.I Engaveien har vi noe av den samme policyen, bare med en litt annen vri:

Få arbeidet unnagjort

Sørg for å spille på han dårlige samvittighet over at han ikke har listet, støvsuget eller gjort andre mål han hadde satt seg. Dersom DU er pålagt et visst ansvar for at arbeidet i hjemmet blir gjort - sørg for å jobbe overtid. Dette betaler seg mye bedre, og du kan kjøpe deg noe fint når lønna kommer. Hva du skal bruke pengene til må derimot ikke nevnes. Sett på deg dådyrøynene og si at du jobber overtid for fellesskapet.

Ha middagen klar

Det vil si - sørg for å ha puttet ting i fryseren, slik at du kan ringe hjem, spille på hans dårlige samvittighet for at du har jobbet overtid og han ikke har det og få han til å lage middagen. Eventuelt kan du gnåle om hvor sliten du er og hvor vanskelig det er å finne på middag. Til slutt vil han gi opp for maset og ta deg med ut og spise.

Forbered deg selv

Bruk lang tid på badet om morgenen, så du slipper å gå ut og starte bilen og skrape is. Sørg for å spørre han om han synes den nye øyenskyggen din er for mørk, slik at han ser seg nødt til å si at du er pen HVER morgen.

Rydd vekk rotet

Gjem unna rotet DITT på et eget rom og proklamer høylytt at han er et rotehue og mye verre enn deg hvis han har lagt fra seg noe som ikke skal ligge der.Forbered barna

Vel, her har vi måttet ta en annen versjon. Vri deg i smerter etter hver undersøkelse på sykehuset i forbindelse med prøverør. Motta godteri og omsorg.


Minimer all lyd

Be han skru av lyden på tv-en så du kan kose deg med boka di og en kopp te. Dersom han skulle finne på å snorke om natten, tegn mørke ringer under øynene dine om morgenen og si at han er nødt til å spandere spa-behandling på deg fordi du ligger våken hele natten.Vær glad for å se ham

Det gjør at du får mye dyrere julegaver.Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Vent til han har spist, slik at han synes ekstra synd på deg. Du har jo trosset smertene og laget middag til han.

Vær hyggelig mod ham

La han vinne en diskusjon i ny og ne. Pass dog på at det ikke er en viktig diskusjon.


Hør på ham

Og bruk det mot ham senere.La kvelden være hans

La han ligge litt foran tv-en. Da sjekker han ikke hva du holder på med og oppdager hvor mye du har handlet i det siste eller hvor dyre hobbyene dine er.

Stikk på trening når han har bedt deg hjelpe til hjemme. Si det er for at hans skyld - vil han ikke ha en veltrent dame?

Målet

Gjør han totalt avhengig av deg. Det idelle er å få han til å sette inn sin lønn på DIN konto og heller gi han ukepenger. La han forstå at du er mye klokere enn han, og at han ikke skal være lei seg bare fordi du vinner de fleste diskusjoner. Sørg for å ha litt moderlig omsorg for han innimellom, slik at han ikke søker andre havner.


tirsdag 16. november 2010

Fra grønn tapet til...ikke fullt så grønne fliser!

Når vi kjøpte huset må jeg bare innrømme - det var badet jeg falt for! Vi bodde for tiden i en nyoppusset leilighet med dette badet, så jeg var definitivt klar for badet som møtte oss i Engaveien....


Denne irrgrønne tapeten, den gule silikonranden ved badekaret, gardinene og selvsagt - tannbørsteholderen -  traff meg RETT i hjertet. Dette var badet med stor B!


Ikke minst var størrelsen et kapittel for seg. At man i det hele tatt har fått et badekar inn der er jo et mirakel, likeens at man faktisk har fått puttet noen oppi der. Badekaret var på størrelse med et middels stort fotbad, og det virket faktisk som om det var dette, sammen med en usedvanlig creepy dusj i råkjelleren som utgjorde de hygieniske fasaliteter i huset.Det var jo kun tapet på badet, så vi regnet med at råten antagelig gikk helt fra badet i 2. etasje, ned i kjøkkenet i 1. og helt ned i kjelleren. Det ville bli en omfattende jobb. Så vi slo til!!


Det første vi gjorde var å rive en vegg inn til en bod som var ved siden av badet. Her må man ut og snu hvis man er på badet - men BOD ved siden av, DET er praktisk det! Bort med den! Det samme med det store vinduet som tok nærmest hele den ene veggen man faktisk kunne bruke til noe. Bort med det!
Så var det mye drodling frem og tilbake hvor det ville være mest praktisk å ha dusjen, døra og vaskeservanten. Og ikke minst - hvordan få plass til alt?!?!

Det var faktisk PRØVEDUSJING (tørr) med forskjellige personer, slik at det skulle gå ann å selge huset videre til andre enn pygmeer som oss en vakker dag, og det var avansert tegning på servietter, vegger og doruller.


Og det var riving.

 
GLEDEN var stor når vi fikk revet opp alt, og så at treverket under faktisk var TØRT!! Halleluja! For å være på den sikre siden, rev sambo seg helt ned til malinga i kjøkkentaket (uten å si noe til meg som sto på kjøkkenet og lagde pizza når malingsflakene begynte å seile ned).

Og så..... var det bare å bygge opp igjen!
Elektriker'n (det vil si snille, snille pappa) har skrevet et lite kjærlighetsbrev til flislegger'n
Her ble det isolert, bygget vegger, lagt membran, varmekabler, støp, plater, fliser og mye arbeidstimer. Og det meste ble gjort av flinke sambo og papsen (og litt meg da, men jeg var vel mer til bry enn noe annet). Og mens dette pågikk, flyttet vi inn i vårt "nye" hus, og hadde herlige vintermåneder på en provisorisk wc som hvilte på to lecablokker i kjelleren og dusjing hos svigermor (eller andre vi besøkte. Var mye på besøk i den perioden).

Og vips, plutselig og helt uten at vi var klar over det:
Servanten og skapet ble kjøpt på impuls (og nærmest i desperasjon, hadde vært en stund uten bad) på messe.Flisene fant vi i en fei, og dusjdørene henger nå endelig fast, etter at vi første gangen fikk dører med feil, som førte til at den ene DATT ned!!På langveggen hadde vi store planer om skap med lys under, og det er også lagt opp til det. Men vi finner jo aldri noe skap, så da ble det denne reolen fra Ikea.....Funker fint så lenge! Jeg har store planer om å slipe den ned, male den, og ha på sement. Har sett det i en annen blogg, og det ble kjempetøft!!

Lys under skapet, samme som skal på kjøkkenet... Fordrer til nøye gulvvask - OFTE!

Det mangler en list bortover kneveggen - den kommer sikkert. Snart. Ihvertfall i løpet av dette århundret. Kanskje.

Sjekk denne myggen!

Jeg som bor i landets største mygghøl, måtte jo bare slenge meg med på denne giveawayen hos My Fairy Tales!

De som har fulgt meg en stund har jo sett min irritasjon over insektet før, hvis ikke kan du lese om det her

mandag 15. november 2010

Rosa sløyfe

Kr. 1 940,- er i dag overført til Kreftforeningen. Jeg venter fortsatt på bekreftelse på at de har mottatt forrige overføring og har purret på dem i dag. De har vel egentlig nok å gjøre i disse dager, men får håpe de tar seg tid til min lille blogg!!

Til dere som har mottatt armbånd, men ikke betalt - fint om dere gjør det så snart som mulig.

Til dere som har bestilt, men ikke fått armbånd enda... Jeg venter på endestykker, og håper at de kommer i løpet av uka!


Ha en knallfin dag alle sammen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...