mandag 28. februar 2011

All in all you're just.......


Om det var støvete i Engaveien forrige uke - denne mandagskvelden har vi nådd nye høyder!

Jeg har nemlig dratt i gang et aldri så lite prosjekt som selvsagt involverer ødelegging - det er det jeg er best til!

Mer om det i morgen.... Ha en flott mandagskveld alle sammen!

søndag 27. februar 2011

I tåka?

Vel, jeg har jo skryti på meg at vi skulle på treningsleir denne helgen! Tre jenter på hytta, med et mål for øyet... Bli i bedre skiform før Inga-Låmi braker løs (det skal sies at det bare er to av oss som skal gå rennet, så tredje frøkna hadde tatt på seg den O-så alvorlige trenerjobben).

Som kjent går jo aldri ting helt på skinner når jeg og min gråspettede karma er med, så vi kom jo selvsagt opp til et tåkehav av dimensjoner. Siste kvarteret kjørte vi kun etter brøytestikkene, men jeg har jo en far som lever etter ordtaket: Det finnes ikke dårlig vær, og det er alltid sunt å rote seg bort litt. Nå har han forsåvidt ikke uttalt dette ordtaket, men det kan synes som om dette er livsmottoet hans. Uansett, jeg er vant til tåke, disige brøytestikker og vi kom frem. Til parkeringsplassen. For vi er så heldige at vi har en ski-in-ski-out hytte. Det vil si: gå på ski til hytta, gå på ski fra hytta.

Siden vi kjørte konebil måtte Odin bli hjemme, og all bagasjen måtte opp på ryggen. Ingen av oss er nevneverdig tilhengere av å måtte gå to ganger i tåka, så sekkene ble stappet på det utroligste. Ølbokser ble fordelt ut i smålommer, og matvarer stappet i ledige luftlommer.

Luksushytta vår har jo selsvsagt innlagt vann - ca 400 meter unna. Så vi feide på med friskt mot i flatt lys og sikt på ca en halv meter for å hente vann. Det kunne vi jo selvsagt ha spart oss - brønnen var jo bånn tæla.

Vel, snille pappa hadde jo satt igjen litt vann forrige helg, og vi var alle enige om at vi fint kunne bruke dette vannet som oppvaskvann og så fikk vi forsøke å tine brønnen i dagen derpå. Men utpå kvelden, hvor vi kom lenger og lenger ned i vinkartongen, konkluderte vi med at vann som har stått i 5 dager, og attpåtil har vært frosset, fint kan drikkes. Ikke noe problem. Så da slapp vi det. Og pappa - du må nok dessverre hente deg mer dusjvann neste helg. Sorry! (og mens vi er inne på det, kan det nevnes at Sandy spiste den lille slumpen du  hadde igjen med smør - så du må kjøpe med deg).

Vel, tåka lå tett, men vi var som vanlig optimistiske og så frem til en lang og utfordrende skitur på lørdagen i strålende sol, etterfulgt av afterski i solveggen.

Den planlegginga kunne vi spart oss.

Lørdag morgen rant og jeg tittet ut av vinduet. Hva skuet jeg? Jo, ikke en dritt. Ikke en gang gjerdestolpene våre, som er relativt nærme vinduet. Men treningsleirklare som vi var, ble det bestemt at joda, vi skulle på tur. Det er bare å kle på seg godt det. Som sagt, så gjort - det ble smurt ski og snørt igjen jakker. Etter å ha godt ca 500 meter kunne vi freidig konkludere med at det ikke var mulig å gå på lenger tur enn ca - tja - 500 meter unna hytta. Vi møtte en nabo som lurte på hvor veien gikk. Og hun sto på den! Planen ble raskt lagt om, og skiteknikk ble finpusset i løypa mellom hytta og leirskolen. Fram og tilbake, sving med hofta, spark fra, bruk armene. Stor suksess!

Resten av helgen gikk også med til trening - såkalt FATCAMP. spise, drikke, sove, og så på'n igjen.... Og innimellom der - noen heftige runder med kortspill. Det skal sies at jeg er merkbart bedre på skiteknikk enn på kortspill!

Og for de av dere som tenker at dere jammen ikke synes det er så tåkete på disse bildene, så må jeg avsløre - de er tatt i en påskeferie i 2008 eller deromkring.Håper alle dere har hatt en fin helg!

fredag 25. februar 2011

Vakre morgen!!

Vel, foreløpig er det mørkt, men det aner meg at denne morgenen blir vakker - kanskje mest av alt fordi jeg skal på fjellet! Hurra!

Bildet under er tatt på toppen av bakken bak oss for noen år siden.

torsdag 24. februar 2011

Dyrehagen rolls out!

Sannelig min hatt - det skal mer enn litt transportproblemer for å stagge apekattene når de skal på tur!

Så i morgen fyker en smekkpakket litten pitchsjå til fjells med tre gærne jinter og glisne ski. Odin, stakkars (eller heldiggrisen, kommer vel ann på hvordan man ser det) må være igjennom hjemme, for det er rett og slett ikke plass til han i bilen. Og DET betyr mye mer jobb for oss! For dermed må vi bære bagasje og vann HELT AV OSS SELV, uten noe som helst hjelp fra en viss hyperaktiv vorsteh.

Under ser du bilde av oss fra den gangen vi var unge og lovende.

Nå bare lover vi at vi er yngre.

Torsdag for deg, fredag for meg!

Ihvertfall skulle det vært det! Det var nemlig planlagt at fire av jentene skulle på hytta mi på "treningsleir". (Dvs. gå passe lang skitur, klappe hverandre på skuldrene og si at nå har vi jammen vært flinke, og så innta tredoblet inntak med snop og vin resten av turen).


Men så ble det litt klinsj i kalosjen - for plutselig kunne ikke den ene være med, og dermed måtte en kjøre alene, for i min vennegjeng er samtlige utstyrt med upraktiske biler, meg selv iberegnet. Enten så har man en piiiittepiiiitteliten konebil eller så har man to-seter. Jeg er i den siste kategorien. Typisk.

Man får bare krysse fingrene for at vi kommer opp med en løsning og får dratt på fjellet!

Hva skal dere i helgen?

tirsdag 22. februar 2011

Hurra!

50 følgere, det er jo flott for en sånn pitteliten blogg som Lillekatts!

Velkommen skal dere være, både nye og gamle! Som referanse til bildet under må jeg nesten komme med klisjeen; "bloggen bygges, sten etter sten". Eh. ja.


Bildet er tatt ved kjellerinngangen på Spøkelsesgården....Den med den fine døra vet dere....

Støvete dager

Det er støvete dager i Engaveien - sambo er superflinkis og sparkler og pusser trappegangen fra 2. etasje og ned i 1. Det resulterer i slette vegger og ikke så rent lite gipsstøv - OVERALT!
Pussing av gipsplater og sparkel er en artig seanse - første runden forsøker man liksom å støvsuge og tørke over og holde støvet i sjakk... Andre runde sukker man og overser gipsstøvet som har lagt seg på listene... Tredje runde har man gitt helt opp og strekker seg til å dra over med støvsugeren....
Nå skal jeg slettes ikke ta på meg æren for verken sparklingen eller støvsugingen - flinke sambo ordner opp helt alene! Heldige meg, for slike tålmodighetsprøver ligger ikke i min natur.

Så mens han er flink, forsøker jeg å møblere stua - noe som ikke er lett med alle mulige arvestykker vi har og sofaer vi ikke har og ting man vil skjule og ting man vil fremheve.... AH! Om ikke annet så blir man jo sterk av å flytte disse møblene rundt hit og dit da!

Dette nydelige skapet ble funnet inne i en sidebod hos Bestemor S. Hun påstår at hun ikke har sett det før engang! Snakk om å ha mye ting! Det ser ut til å ha vært et speil på toppen, men det var borte, dessverre. Men jeg synes nå skapet er nydelig uansett jeg da! Men hvor skal jeg gjøre av det?!?!

søndag 20. februar 2011

Kaldt sa du?

Slik så INNSIDEN av inn/utgangsdøra vår ut forrige søndags morgen - og det er ikke så mye bedre i dag! Eller litt bedre er det jo, for forrige søndag målte naboen -29,4 blå - denne søndagsmorgenen er det "bare" -22. Men det er likevel for kaldt til å gå på skitur!

Og vi som hadde en fantastisk tur ute i går, og håpet på det samme i dag! Snøft!

Jaja, da får man heller forsøke å bruke dagen til noe fornuftig inne, mens man lader opp til konsert i kveld!

BAND OF HORSES!!

Ha en frossen, men nydelig søndag!!

fredag 18. februar 2011

Lillekatt har fått det for seg

at hun trenger et piano! SELVSAGT trenger Engaveien et PIANO!

Min musikalske begavelse på disse hvite og svarte klossene begrenser seg dessverre til hestetramper'n og Michael Jacksons "I just can't stop loving you", hvorav den siste stammer fra mine glansdager som keyboardartist på tidlig 90-tall. Men naturlig nok - jeg kommer jo til å bli så mye bedre på piano med en gang jeg får et!

Og jammen - der skal det jo GIES bort et piano på Finn.no! Et fantastisk, slitt, skækkt piano - akkurat som jeg ønsker meg.... Det står der så pent og pyntelig og bare venter på meg....på BIRI.....

Akkurat ja. Hvordan får man hentet et piano fra tidlig 1900-tall på Biri? Midtvinters? Sambo er svært lite samarbeidsvillig, piano står visst ikke høyest på lista hans. Pappa var skeptisk, han har flyttet pianoer før, og vet hvor tunge de er. Flyttebyrået er dyrt, og jeg har ikke hengerlappen.

Men jeg ØNSKER MEG SÅ VELDIG ET PIANO!!!

Så har du en god, billig og gjennomførbar ide om hvordan dette stykket gammel arv skal ankomme Engaveien - bring it on! (og mens du er i gang kan du tenke litt på hvordan i all verden jeg skal få klenodiet INN i huset - vi har relativt bratt, smal og kronglete trapp...)

Ha en fin kveld!!

(bilder hentet fra finn.no)

Kreative venner gir kreativt liv

Sandy, min gode venn og "forretningspartner" ønsker seg så veldig en peis! Og da passet det jo veldig fint at Tid For Hjem arrangerer en "vis frem hva du har laget"-konkurranse! Så for å hjelpe søte Sandy med å vinne en peis, kan dere jo hjelpe til med å stemme?Her stemmer du på Billboardet hennes. Og hvis du liker Billboardet, så minner jeg om at du får kjøpt slike på Drableriet :-)

Men det er selvsagt ikke bare Billboard Sandy kan lage! Denne jenta er en av de mest kreative, og ikke minst den mest interiørmessig oppdatert jeg kjenner!
Dette er barstolene hennes, er de ikke kule? Pimpede Ikeastoler, hvem skulle tro det! Barstolene stemmer du på her

Og til sist, men ikke minst har hun slengt inn en av putene til Drableriet også:Så STEM I VEI folkens, så Sandy kan få varme seg foran peisen!!

torsdag 17. februar 2011

Smykker

Her kommer en oversikt over smykkene jeg lager - nye bilder og forhåpentligvis litt ryddigere! Jeg kan stort sett lage øredobber i nærmest alle mulige farger og fasonger - send meg mail hvis du vil ha ditt eget design!Swarovski kr 250
 
Sorte perler kr 100

Swarovski og sølvfargede perler kr 150

Perler og swarovskimellomledd kr 50

Tibetansk sølv og swarovski kr 250

Tibetansk sølv og swarovski kr 250

Swarovski og Tibetansk sølv øredobber kr 50

Kjede med swarovski kr 300

Glassperler og swarovski kr 50

Middelhavsperler kr 50

Lang kjede med plastperler, swarovski og bånd kr 250

Swarovski kr 250

Langt swarovskikjede kr 300

Swarovski kr 200

Middelhavsperler kr 150

Swarovski kr 200

Swarovski kr 100

Swarovski kr 250

Swarovski kr 250

Swarovski kr 50

Bokmerke kr 70

Sølvarmbånd DRONNING kr 600 (noe bestillingstid)

 Sølvarmbånd kr 500 (noe bestillingstid)

Sølvarmbåndene kan også leveres i andre mønstre!


God morgen der ute i snøværet!


Og nå er det sikkert en og annen snøvåt sjel som forbanner mitt gode snøhumør opp og ned i mente - for det er visst ikke alle som er like glade i at det snør som Lillekatt!

Men tenk dere om da! Hva er alternativet? Regn, sludd og MØRKE!


Nei, takke meg til nysmørte skiløyper ;-), fyr i peisen og stearinlys i fleng! Nå er det bare å komme seg over denne helgen, så bærer det til fjells igjen neste helg! HURRA!

Hva gleder du deg til??

Pst... For de som lurer på hvordan det går med gardina? Den er klippet, trykket og skviset inn i kjøkkenvinduet igjen - og venter på mamsen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...