lørdag 30. april 2011

Bursdagsfeiring

Her forberedes bursdagsfeiring for undertegnede!
Det vil si - sambo ligger på sofaen og sover, jeg fikser....

I morgen er det rebusløp med masse gode venner, og jeg gleder meg skikkelig!
Egentlig skulle vi ut i Åkrenes dype skoger, med bål og minigrill og hele pakka, men takket være global oppvarming, en april som er hakket varmere enn juli og patruljerende skogbrannfly, må vi legge om løypa litt!
Derfor blir det rebusløp i skog og mark, og så blir det grillings i Enga-hagen!

Jeg skal ha voksenbursdag på søndag, så her gjelder det å forbede som best er - man vet jo aldri hvordan formen er etter et rebusløp! Ho ho!

Men nå - er det senga! Det har vært en begivenhetsrik dag i Engaveien, positiv sådan! Det er ikke ofte at Engaveien seiler i medvind, men idag har vi virkelig hatt stiv kuling i ryggen!!

Mer om dette får dere vite siden!

NÅ er det NATTA!

fredag 29. april 2011

Spisestue

Vi har jo fått nye spisestuestoler, og jeg hadde jo great plans om å vise dere dem...

Men halvdøsig husmor som jeg er, oppdaget jeg at spisestue overhodet ikke er representabel i kveldssol!

Det er nemlig ingen som har pusset vinduene...

Så da later jeg bare som om dette under her er min spisestue - for det kunne jo vært det! Hadde jeg bare vunnet litt i Lotto, bygget om litt, kjøpt nye møbler og LEID noen til å vaske vinduer!

(Sånn egentlig er bildet hentet fra Växbo - de lager nydelige linprodukter)

torsdag 28. april 2011

Har du sett så nydelige

te-kopper??
Disse er fra Elinno

*Love*

Stikker bare innom

For å ønske dere en flott dag!

I Engaveien går det i ett, med planlegging av skogbursdag og andre selskapeligheter.....
Kveldene flyr fra oss, og det blir dermed lite nye bilder!
Dere får derfor ta til takke med nærbilde av huden min;-)

Kos dere i solen (eller inne på jobb som jeg gjør)

tirsdag 26. april 2011

Olea europaea

ønsker jeg meg! Jada, jeg vet at bursdagen min har vært, men det har ikke vært no SELSKAP enda, så det er fullt lovlig å fortsatt ønske seg ting!

Så jeg ønsker meg altså et oliventre. Ikke fordi jeg liker oliven, for det gjør jeg faktisk ikke, men fordi jeg synes treet er fint! Altså, ikke så stort som dette kanskje....

Og kanskje ikke så stusselig som dette

Men et sånt fint et vet du, sånn som alle interiørbloggere med respekt for seg selv har :-)


Eller kanskje et slikt som dette over? Det heter visst noe så fjongt som Sargentkirsebær! Flotte farger ihvertfall!

Om ikke annet, så ønsker jeg meg AKKURAT NÅ litt friskere luft! "Fordelen" med å bo litt utpå landet er nemlig at man får ta del i landbrukets alle gleder - og per i dag er det visst møkkaspredning som står høyest på lista!!!

Buskhortensia - ja takk
Hengesyrin - også jatakk!

Farvel Kong Vinter

Hallo Prinsesse VÅR!

Påsken er dessverre over, og med våren kommer også en del ubeHAGEligheter frem rundt huset!

Og de ser på ingen måte ut som dette!

For de som synes det høres idyllisk ut å pusle i hagen og at det er flott med stort tomt og hus - VEL, dere er hjertelig velkomne til dugnad i Engaveien!

Våren er på ingen måte en vakker årstid! Forsommeren er grei, men våren? I Engaveien er det eneste som blomstrer hundemøkka, og plen, blomsterbed og beleggningstein ser ut som noen har tømt Øyeren for mudder og dumpet hos oss.

Vi kom hjem fra fjellet på søndag, og det var bare å sette i gang med å forsøke å få ryddet opp litt. Vi tok det viktigste først - jeg skamklipte epletrærne, sambo skiftet til sommerdekk. Jepp, det var det ALLER viktigste å få tatt først!

Jeg blir så imponert over slike som har så kustus på hagene sine at alle rosene vokser samme vei, og ikke et gresstrå ligger krummet... Hvordan i all verden får de tid og penger til å holde det sånn? Jeg innser at for å få det slik, må jeg nok kutte ned på noen av de andre hobbyene. Vel, det skjer ikke. Så da får hagen bare se litt sånn hjemmelaget ut!

Har du noen prosjekter gående i hagen nå?

Bildene er lånt fra House to Home


fredag 22. april 2011

Intet dovenliv!

Enkelte gleder seg til påskeferie, for da skal de sove lenge og nyte lange frokoster osv osv.

Vel, de har nok aldri vært på tur med oss. Er du på hytte med en vorsteh med antydninger til separasjonsangst og to pointere med noe som kan virke som sukkersjokk, og du i tillegg er så heldig at du har rom vegg-i-vegg med hunderommet - ja da sover du ikke så overvettes lenge!


Turlivet blir litt begrenset her oppe i fjellheimen, i og med at det er VANN overalt! Farmors gamle seilerstøvler fra tidlig åttitall har fått sin takknemlige renessanse, men hva hjelper vel det når vannet står høyere enn skaftene? Derfor blir det små turer klatrende over nytørket bresk og smågodtspising tilbake på hytta.

I dag er det dagen før det prestisjetunge PÅSKESKIRENNET og jeg skal ned på setra til min medsammensvorne i arrangementkomiteen for å planlegge postene. Det ser ut til at det blir et PÅSKERENN i år, uten SKI! Men det blir sikkert moro læll!!

Kos dere videre med fridagene!

Den fine klokka på bildene fant jeg på loppemarkedet til Åkrene Vel. Jeg synes blåfargen er så fin! Tror nok denne skal få bo på gjesterommet :-)

torsdag 21. april 2011

God morgen fra påske(sommer)fjellet!

Håper alle der ute har en fortreffelig påske!

Her på hytta har vi kapitulert og lagt skiene til tørk.....

Det er nå mer bresk enn det er snø, og etter en meget våt affære på mandag (som forøvrig var bursdagen min), har vi innsett at det rett og slett ikke er skiføre lenger.

Dog ser vi at det er en og annen liten stakkar på bamseski som blir slept ut av overivrige foreldre som en gang i året drar på seg nikkersen og anorakken fra '73 for å vise at dette er sunn, norsk kjernefamilie på sitt beste, men ellers har de fleste rundt oss gått over til knehøye gummistøvler og vårhumør!

Til og med min far, den eviggående skimann, har tatt av seg de surklende skistøvlene og erklært skisesongen for over.
Han gikk i stedet direkte over til å klippe gresset på taket.
Med motorisert kantklipper.
Deilig og stille her i fjellheimen!


Med vårløsningen kommer det jammen en del vann også, noe som har ført til en aldri så liten isolering mellom hytta og noe så uvesentlig som DOEN.
Men man tar hva man har i boden og så snekrer man litt med det!

Ha en fortsatt fin påske!!


fredag 15. april 2011

Påsketur, ingenting er som påsketur!

I dag bærer det til fjells, og oppakkingen er sikkert like ekstrem som den pleier å være. Det faktum at man må gå på ski det siste stykket opp til hytta har aldri skremt hverken meg eller andre kvinnelige familiemedlemmer fra å pakke det man trenger, og så litt til på toppen.

Pappa er like oppgitt hvert år, og jeg er like morsom, så i år som i fjor ligger det påskeblomster i bagasjen, som må behandles med omhu og bæres forsiktig!

Håper dere alle får en fin påske! Og for de som måtte være i nærheten av Fagerhøi i påsken - det blir påskeskirenn påskeaften - MØT OPP!!

torsdag 14. april 2011

Ønskeliste!

Jeg lovet jo egentlig alle dere der ute som lurer på hva dere skal kjøpe til meg på bursdagen min at det skulle komme ønsker på løpende bånd - det har jo failet litt. Jeg har rett og slett ikke hatt tid, og har også hatt så mye annet å skrive om! Men her kommer et lite ønske

En sånn en hadde passet perfekt inne på kjøkkenet mitt, og jeg kunne med letthet ha kastet ut det svære dråget av et stereoanlegg som står oppå kjøleskapet og lyser blått og orange!

Det er vel kanskje greit å ønske seg DAB-radio, i og med at FM-nettet legges ned? Eller har jeg drømt nå? Det skal legges ned?

Roberts Radio er jo bare knalltøff, og navnet passer jo veldig godt inn i Engaveien 59!

Revival Collection er en radioklassiker med sjarm fra 50-tallet.


I 1932 ble et lite firma etablert i London av Harry Roberts.

Dette firmaet ble kjent som en av de beste produsentene i verden av bærbare radioer.

Med den stadige teknologiske utviklingen mistet de bærbare radioene markedet til andre produkter. Nå erfarer man at trenden har snutt og de bærbare radioene har blitt meget etterspurt igjen!

Dette er en stor glede for Roberts Radio.

De selger bare bedre og bedre av sin Revival Collection, som har samme design som på 50-tallet. Den opprinnelige Retro Radioen var et meget eksklusiv produkt og ble produsert av Roberts Radio helt for hånd.

Så da må man bare bestemme seg for fargen... Kanskje denne?

Den hadde jo nemlig passet perfekt til denne, som jeg også ønsker meg :-)Beklager dårlige bilder - pc-tilgangen gjorde at det måtte bli litt klipp og lim i dette innlegget!

tirsdag 12. april 2011

Jeg bare dropper innom

for å gi dere et lite tips......


Hvis du synes det er litt hustrig i april en dag det regner og blåser ute, du er hjemme alene og bestemmer deg for å fyre opp i peisen dere ikke har brukt på en måneds tid...........sjekk at ingen har lagt fra seg....

....tja.... for eksempel den plastikkbaserte basen til den trådløse ringeklokka deres oppå peisen....

For det tar gjerne litt tid før du skjønner hvorfor det lukter brent plast....Og hvis du er 163 centimeter høy, tar det enda lengre tid før du faktisk finner det som ligger oppå peisen!

Bare et lite tips - det har ikke skjedd i Engaveien altså, hvis noen tror det! Neida. På ingen måte!

Tidsklemma

er et velbrukt og kjent begrep for de fleste - og det hersker ingen tvil om at beboerne i Engaveien 59 også til stadighet ramler ned i fella! I somme stunder undres jeg hvordan i all verden vi skulle fått maskineriet til å gå rundt dersom vi hadde barn?

Uansett, i dag hadde jeg tenkt å vise dere noen av helgens loppisfunn, men arbeidet (og da mener jeg det arbeidet jeg går på hver dag, og som faktisk gir penger i kassen) kaller, så det får bare vente! Enn så lenge får dere en sniktitt på det nydelige dåpsbarnet JACOB!

Sommeridyll?

Nå nærmer det seg jo påske - men skiføret ser ut til å bli heller råttent - synd, for da blir jo påskeuka reineste fatcampen! Bare øl og godteri og vafler i solveggen! Jaiks!

Tusen takk for kommentarene på borddekkingen min! Ser ut til at svigerinna ble fornøyd også! Flere bilder fra dåpen kommer forhåpentligvis i dag, gårsdagen ble brukt til en lang tur ute i sola med Odin og Sandy! Turen inneholdt også litt klatring inn i noen gamle, råtne, halveis falne hus inne på et tun, og jeg fant en ting jeg forelsket meg i (igjen).... Er det stygt å stjele fra hus som ramler sammen?

For de som synes skigåing og påske på fjellet er tull, kommer her en påminnelse om at sommeren nærmer seg! Bildet er fra tante og onkels hage.

søndag 10. april 2011

Den som ikke er blomsterdekoratør - den får bare tørre!

Lille nevø Jacob ble døpt i dag, og hans tillitsfulle mor hadde jeg gitt meg oppdraget med å dekke bord (og ta bilder)...

Vel, jeg er jo ingen blomsterdekoratør, ei heller vanlig dekoratør - men jeg tør å prøve!

Og her ser dere resultatet av snille samboer som har villet avlaste meg litt i en hektisk hverdag og dermed KLIPPET alle bordkortene for meg, et par liljer, en del nelliker, en potte med Hortensia, noen tulipaner og litt oasis....
Så, hva synes du?


Hoi, hvor tiden flyr!

Denne helgen har stort sett blitt tilbragt stående, gående og litt sovende - men bare litt!

Loppisen i går var en kjempesuksess for Åkrene Vel, og vi er godt på vei til ny lekeplass på feltet! Hurra! Mer bilder fra det kommer senere..

I dag er det dåp for denne karen

Jeg har stått for blomsterdekorasjonene, og er spent på om de holder! Måtte opp i natt og sjekke at de fortsatt sto der, for jeg drømte at de råtnet der de sto på kjøkkenet. De sto like fint, og gjør det nå også, så får håpe de tåler en hel dag på langbordet!

Ha en fin søndag alle sammen! Jeg håper faktisk på at det ikke blir sååååå varmt og fint vær i dag, 20 grader i svart bunad er nemlig ikke så lukrativt som det kan høres ut!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...