tirsdag 31. mai 2011

Effektiv? Neida, ineffektiv som alltid...

Selv om trykkende vær og søvnig kropp tok overhånd på toget hjem i dag, og jeg var nær ved å smelle panna i knærne på stakkaren som satt ovenfor meg, var jeg klart innstilt på at jeg skulle bli ferdig med å male taket i gangen (neida, vi er ikke ferdig med den hersens gangen enda)...

Det har jo stått herlig stille i gangen i lang tid nå, dels fordi vi har hatt litt småopptatt hverdag (bursdager, bryllup og ferietur for å nevne noe), og dels fordi vi (og det vil si husbonden) har holdt på ute med å ferdigstille skiftingen av panel som vi (og igjen må man her lese husbonden) tok i fjor.

Så i dag var jeg fullt ut forberedt på å ikle meg snickerbuksa og male i vei. Selvsagt gikk jo det åt skogen, vi (og her påstår husbonden at vi mener Lillekatt, mens Lillekatt har tatt det for gitt at husbonden sjekker slikt) har glemt å kjøpe pensler. Og det må man ha hvis man skal male i taket.

Jeg var SÅ gira på å male, så jeg dro meg på et freidig pågangsmot, og påsto at jeg skulle male den siste veggen inne på terrassen som husbonden har fått opp nå.

Helt til jeg kom på at jeg fem minutter tidligere hadde saumfart både hus og garasje på jakt etter noe med bust som kunne brukes som pensel. Det eneste jeg så på den ferden var kattene til naboen, men de er ikke mulig å få tak i.

Så da gjøv jeg løs på et prosjekt på soverommet. Det inneholder 8 IKEA skapdører, to stiftemaskiner og en rull med tapet. Stay tuned!

PS. Bildene er tatt på Samos, Hellas.

Bilder på veggen

Jeg tar mange bilder - men veldig få av dem havner på veggen! Så et av mine prosjekter i nærmeste fremtid blir å sette meg ned og gå igjennom bildebanken for å finne noen å henge opp.

Så snart disken er reddet.... KRYSS FINGRE OG TÆR!!
Er dere flinke til å fremkalle og ramme inn? Eller blir de fleste bildene liggende på pc-en?

mandag 30. mai 2011

Det blåser nordavind fra ÆLLE kænter!

Herr S. har første dagen i ny ekstra-/deltidsjobb i dag, og jeg hadde gode intensjoner om å dra på trening... Men så tøyset det seg litt til på jobben og dermed rakk jeg ikke timen jeg hadde tenkt å være med på. Jaja, tenkte jeg, like greit å jobbe litt når man først er her... Så jeg ble sittende litt ekstra, før jeg dro hjem med en skuddsikker plan - HER SKAL DER VASKES OG ORDNES (det er jo tross alt realt drittvær ute, så det passer jo ypperlig på en slik dag).

Skulle bare spise middag først. Og her sitter jeg enda foran pcen og ser på bilder fra turen vår. Så langt kom hjem.... Men nå får jeg vel bare bite tenna sammen og sette i gang!

Den harde hverdagen!

Jo, jo, strengt tatt har jeg vel ikke så hard hverdag... Ihvertfall ikke no hardere enn andre.... Men det er allikvel slitsomt å stupe inn i en ny arbeidsuke med hodet først når man for en uke siden slanget seg i varmere strøk med vinen i hånda!

Tusen takk for kommentarene på innlegget under.... Jeg får fortsatt ikke til å kommentere rundt omkring, men har forstått at det er likt for de fleste som bruker blogspot, så da får man bare vente og se om det blir bedre snart!

Ha en flott uke alle sammen!


søndag 29. mai 2011

For de som har ventet..

på bilde av oss.... Her kommer et :-) Jeg har enda ikke sett igjennom alle bildene som ble tatt av min snille kollega, så vi har derfor ikke noe "offisielt" bryllupsbilde... Det kommer vel. Inntil videre får dere se på dette!

Jeg var i utdrikningslag i går, og er relativt trang i hjelmen. Kommer sterkere tilbake!


lørdag 28. mai 2011

Oppskrift på bordkort!

Her kommer et forsøk på oppskrift på bordkortene jeg laget til nevø Jacobs dåp.... Hele bordet kan du se her

Først åpner du et worddokument og lager en tabell...

Lagre dokumentet på skrivebordet og lukk det.

Åpne et nytt dokument, gå på "masseutsendelser" og "start utskriftsfletting"

Velg "etiketter" og finn en passe størrelse. Jeg har valgt Avery A4/A5 og C2497.

Dokumentet ser da slik ut:

 Gå på "sett inn" og "bilde". Velg bildet du skal bruke, og tilpass hvis det ikke passer i kantene :-) Nyeste wordversjonene har faktisk veldig bra bilderedigeringsdel, så du kan tilpasse farger, legge på kanter osv osv her....(okei, overse at denne printscreenen viser masseutsendelsesfanen da)


Gå på "sett inn" igjen og sett inn en tekstboks (jeg valgte å tegne min, se bilde under)

Slik:

Sett markøren inne i tekstboksen, og gå på "masseutsendelser" igjen.

 Gå på "velg mottakere" og velg "eksisterende liste". Velg listen du lagret i sted.

Sett inn flettefeltet (eller flettefeltene dersom du har flere)

Juster teksten ved å forandre font, størrelse, midtstill osv

Klikk inne i tekstboksen igjen, slik at fanen med format dukker opp. Gå på figurfyll og velg "uten fyll". Gjør det samme på figuromriss.

Gå tilbake til "masseutsendelser" og trykk på "fullfør og slå sammen" og "rediger enkeltdokumenter". Nå kommer alle etikettene med de forskjellige navnene opp. Se igjennom og se om det er enkelte som teksten må justeres på pga lange navn eller liknende. Dersom du ikke er fornøyd med utseendet, eller teksten er for stor/liten el. på alle, lukker du bare dokumentet som inneholder de flettede etikettene, og forandrer i hoveddokumentet.


Jeg skrev ut mine på fotopapir, og valgte det på skriveren også, for å få best kvalitet på bildene.

Deretter klippet vi etikettene ut, klippet "bakstykket" som var bittelitt større og limte på etikettene med limputer. Jeg hullet alle etikettene med tang og brukte hamptråd som jeg knøt og hang på serviettene....

Håper forklaringen var forståelig, og bare spør dersom det er noe som er uklart!

Og skulle du ikke få det til - send meg mail på lenekatth@hotmail.com, så kan jeg sikkert lage dem for deg!


fredag 27. mai 2011

Bryllup, del III


Dagene har plutselig gått så fort, så jeg har jo aldri fått fortalt ferdig om bryllupsdagen vår!

Snille forlover Sandy og forlover Stian hadde ordnet en fantastisk fin piknik på gresset (bak politistasjonen faktisk) med masse godt! Ost, kjeks, frukt og MANGE flasker sprudlevann (fortsatt bak politistasjonen, men i følge Stian kunne man ikke få bot for å drikke på offentlig sted hvis det var bryllup).

Flinke Sandy (jeg regner med at det ikke var Stian ihvertfall) hadde pakket ostene pent inn i gråpapir og til og med laget logo til oss! DEN så jeg neimen ikke komme....

Vi koste oss maks, faktisk så mye at vi måtte ringe og utsette middagen en time... Hvem vil vel gå inn når solen skinner, selskapet er perfekt og man har masse sprudlevann?


I tillegg til piknik, hadde søtingene ordnet gave til oss - TELT! Akkurat det vi trengte, vi som skal på telttur til sommeren :-) (Jeg mistenker dog at vi fikk dette fordi Sandy var lei av å måtte låne bort teltet sitt til meg hele tiden, hi hi)

Tusen takk til våre superflinke forlovere, som gjorde dagen så super!

Alle bildene i innlegget er tatt av Sandy/meg....

torsdag 26. mai 2011

Hei hvor det går!

Første dagen etter ferien er alltid brå - men denne ble litt mer brå enn planlagt... Det går jo selvsagt fint, her i Engaveien er vi vant til at tempoet enkelte dager er noget høyt! Jeg har akkurat landet etter Ikeatur med papsen (jeg skulle jo ikke ha noe, men gjett hvordan det gikk), nå venter referat for Velet som skal skrives.... Tårnfrid??

onsdag 25. mai 2011

Ta ta! I'm back!!

For de som trodde jeg var gått i dvale, skilt meg eller sluttet med internett - neida, her er jeg!

I disse sosiale nettverkstider er det jo ikke bare å slenge ut på bloggen at man blir borte en stund, for jeg tror neppe forsikringsselskapet hadde blitt superimponert dersom vi hadde kommet hjem til robbet hus, og det lå en artig lite innlegg på bloggen om at

VI ER PÅ SAMOS!


Og nå skulle jeg egentlig vist dere en hel haug med bilder derfra, men det er sent, jeg er trøtt, kameraet er tomt for batteri og det ER arbeidsdag i morgen - så det får bare vente!!
tirsdag 17. mai 2011

Hipp Hipp Hurra for gnagesår, iskvalme og pølselukt!

Vel, nå er dagen her!

Dagen barna har gledet seg til, foreldrene tenker på som mas, lever og nyrer på russen hyller og vi andre stakkarer drar på oss 15 kilo med bunad, starter dagen med champagne og synker sammen i sofaen litt etter middagstid mens vi oppsummerer alle medborgerne vi har møtt under deres walk of shame etter nattens strabaser....

Her i Engaveien tas livet med knusende ro - en av fordelene med å ikke ha barn! Ingen forventer heller at du skal dra deg bort til en eller annen smekkfull barneskole og late som om du faktisk liker korpsmusikk (sorry tante - hun er korpsentusiast).....


Ha en nydelig 17.maifeiring alle sammen!!


mandag 16. mai 2011

Hvordan få testet nervene på forloveren din.....

Tilbake til lørdag 7. mai! Jeg hadde tenkt å smelle ut litt bilder forrige uke, men da bestemte jo hele Blogglandia seg for å rett og slett strande.

Vi holdt jo bryllupet vårt hemmelig, og skulle ha det i all enkelthet - dels fordi bryllupet kom nå av praktiske årsaker, og dels fordi min bryllupsskrekk ikke skulle ta hel overhånd.

Så planen var derfor å ikke ha noe blomster el lignende.


Men etterhvert som dagen nærmet seg (og her må jeg tillegge - bryllupet ble planlagt på rekordtid, så det var vel strengt tatt ikke så mange dagene jeg ventet), kom jeg på at det kanskje kunne være greit å ha noe å holde seg fast i, og slippe å dingle med armene sånn underveis og på alle bildene.

Forlover- og fiks alt-Sandy ble derfor kalt ut til ekskursjon for å finne blomster i den lokale blomstersjappa... (og her må det atter en gang tillegges: Jeg bor på et lite, lokalt sted hvor det ikke er så veldig mange blomsterbutikker å velge mellom - det er en). Og den var selvfølgelig stengt når vi kom dit.

Vel, jeg var tross alt ute i et ærend, og hadde ingen intensjoner om å måtte dra ut enda en gang den uka for å finne en blomsterkvast. Dessuten var det tirsdag allerede, så skulle man rekke noe som helst, burde det vel skje da.

Men Lillekatt er jo sjelden rådvill - Fetsund har jo et eget gartneri gjemt bak matbutikken.

Jeg advarte Sandy om utseendet, personligheten og eksponeringsteorien til gartner Arnesen og strenet avgårde mot de akk så skjeve teltene på gartneriet.

For de som ikke har vært på gartneriet på Fetsund (og det er det vel kanskje ytterst få som har), så skal jeg prøve å visualisere dette stedet.

Hvis du ser for deg Plantasjen. Hvor ingen har vannet de siste fem ukene. Ei heller ryddet opp det som døde i fjor. I tillegg er sjefen sjøl en artig lokal skrue som prater mer med seg selv enn kundene.

Ser du det for deg?

Vel, Sandy SÅ det med det blotte øyet, og ble vill i blikket! "Æh, vi går inn og ser" sa jeg...
Arnesen sjøl møtte oss inne og jeg spurte pent om han drev med blomsterbinderi. Svaret ble rettet rett ut i rommet, uten at jeg egentlig er helt sikker på om han vet hva han svarte på. Men etter mye mumling frem og tilbake, spurte han hva som skulle vært bundet opp? "Jo, en brudebukett".


"JA, JEG SKAL VEL ALLTIDS FÅ LAGA ETT ELLER ANNET".

"FLOTT, DA BESTILLER JEG HERVED EN BRUDEBUKETT, EN KVAST TIL HÅRET OG EN KNAPPHULLSBLOMST".

Haha, dere skulle sett blikket Sandy sendte meg! Hun mente vel antageligvis at jeg hadde gått fullstendig fra vettet, og inn for å rett og slett ødelegge hele bryllupsdagen med en vissen Tuja for hånden.

Hun grep derfor brutalt inn når Arnesen og jeg skulle finne hvilke blomster han skulle bruke, og tok nå over styringen. Jaja, tenkte jeg, dette årner seg alltid!

Og når buketten skulle hentes - Sandy bet negler - men FOR en overraskelse! Det viser seg at Arnesens skjulte talent ligger i blomsterbinding! Knallfin ble den! Masse fine roser og andre blomster. Og han ordna så fint med bånd og forklarte hva han hadde gjort og lurte på hvordan jeg skulle få kvasten til å sitte i håret... Snille Gartner Arnesen!

Og betalingen: Vel, han ville ha det jeg hadde i lommeboka -så bukett med silkebånd, stor blomst til å ha i håret og knapphullsblomst kom på sekshundreogtrettenkroner. DET er billig det!

Så herved anbefaler jeg samtlige bruder med is i magen og trang til å teste forloveren sin litt: Bestill buketten din hos Gartner Arnesen!


søndag 15. mai 2011

Herlige søndagsmorgen

Enda så glad vi nordmenn er når solen endelig titter frem, er det noe eget med søndagsmorgener hvor regnet trommer på vinduet, og man med god samvittighet kan kose seg med en lang frokost, en deilig kopp te og feire at man har vært gift en hel uke uten å bli skilt!

Uken har vært heftig med mye senjobbing for oss begge, men det betyr lite... Denne uken har noen av våre nærmeste mistet to kjære familiemedlemmer, og slike ting setter alt i perspektiv. Små hverdagsproblemer glemmes når slikt skjer, og det er tøft å se på at de du er glad i har det vondt. Man vet liksom ikke hva man skal si eller gjøre for å hjelpe, men noen ganger er kanskje nettopp det at man ikke sier så mye nok? Hvem vet... Det burde finnes en fasit for slikt.

Brudebuketten synger på siste verset nå, men jeg har liksom kviet meg litt for å kaste den - det virker liksom så brutalt! Men det er vel intet annet å gjøre...

Vel, selv om det regner, skal man visst være litt effektiv her i huset kan det høres ut som... Mannen (oi, uvant å kalle ham det - kan vi bare fortsette med sambo?) demonsterer nå høyt ute i gangen ved å miste ting i gulvet, trampe litt ekstra høyt, og gjøre tydelige tegn til at jeg skal legge fra meg pc-en for å komme ut og hjelpe til med oppussingen i gangen. Er vel bare å dra på seg støv-klærne og hoppe inn før det blir baluba!

Ha en fin regn-søndag, og ta litt ekstra vare på de du har kjær - man vet aldri hvor lenge man har dem!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...