lørdag 30. juli 2011

Ferietid

Vakre Vingelen - som er kjent for sitt godt bevarte bygningsmiljø, med flotte tun og tømmerhus. De har bortimot 800 tømmerhus som er bygd før 1900. Bygda oser historie og ikke minst slit! Bare tanken på hvordan det var å drive gårder i den bratte bygda gjør en gjennomsnittlig byfrøken svett i panna.tirsdag 26. juli 2011

Evig eies kun det... tapede!

Det nye nå er noe så enkelt som TEIP! De er jo faktisk kjempekule, og så greit å henge opp bilder osv med! For meg som hater å slå spiker i veggen og ei heller aldri får kjøpt rammer, ser jeg for meg at dette er løsningen :-)

Nå kan du vinne valgfri teip hos Konfettiform! Sleng deg med davel!

lørdag 23. juli 2011

Hva gjør vi nå?

Etter en tragedie som dette føler jeg meg tom. Helt tom innvendig. Tankene henger ikke med. Jeg har sett samme innslaget på tv sikkert 15 ganger, men fortsatt triller tårene.

Gårsdagens hendelser har gitt oss en støkk. Samtidig som Herr S. ble kalt ut til brannstasjonen for å stå standby, fikk vi beskjed om at et av hans familiemedlemmer var på Utøya. De første meldingene fra media gikk på at det "var en situasjon" der ute, men ingen forsto omfanget. Nervepirrende timer mens vi ventet på beskjed fra en bekymret mor.

Gleden var derfor stor i det vi fikk beskjed om at han var ok. Han hadde løpt, svømt og gjemt seg - men han var like hel! Det er først nå i ettertid vi aner konturene av hvilken katastrofe som har inntruffet der ute, og hva ungdommene har opplevd. Samtidig som vi er så glade og takknemlige for han har hatt så flaks, er sorgen og medfølelsen for alle de som ikke klarte seg og deres familie stor.

Dagen i dag har vi vært i vakum. Bildene ruller igjen og igjen over skjermene, og vi er like sjokkerte hver gang vi ser dem. Jeg tror ikke en person i dette landet i det hele tatt klarer å ta inn over seg hva som har skjedd.

Hvordan er det mulig?

Mitt hjerte og hode er hos alle de som fortsatt venter på svar. Og som litt etter litt innser at sine aldri kommer hjem. Måtte alle krefter hjelpe dere gjennom dette.

fredag 22. juli 2011

Alt annet betyr så lite

når slike ting skjer!

Uvirkelige, ufattelige bilder fra hovedstaden. Alle mine tanker går til de skadde og pårørende.

Selv satt jeg på jobb ikke mange kvartalene unna. Jeg er hjemme nå - skjelven - med tårer i øyekroken. Dette er alt for nært.

Stuebord, anyone??

Før: Kiste fra Bestemor S, stol fra farmor/oldemor/en eller annen olding, og diverse rot oppå skapet.

Etter: Sofa fra Bohus, kiste fra Bestemor S, stol fra farmor/oldemor/en eller annen olding, og fortsatt diverse rot oppå skapet.

Og intet sofabord! For jeg finner ikke sånn som jeg vil ha! Hvilket er et stooort, gammelt et, og et litt mindre gammelt et, som vi kan "slå sammen" når vi er mange. For tanken bak å kjøpe en toseter som er lik hjørnesofaen vi har, er jo å kunne dra den bort til sofakroken, slik at vi får MANGE sitteplasser!

Men de som sitter vil kanskje gjerne sette fra seg glasset sitt?
Kanskje ta litt godteri fra et par skåler?
Og da trenger man STUEBORD! Skal lete litt i diverse antikk- og interiørbutikker i ferien, Herr S. vet det bare ikke enda.
(antagelig ender vi opp med å bygge bord selv)

torsdag 21. juli 2011

Dagens tips ☺


Vi har Dolce Gusto kaffemaskin.

Jeg er ikke helt fornøyd med den, men Herr S., som er kaffedrikkeren i husstanden, ser ut til å være fornøyd.

Men Dolce Gusto steg for en liten stund siden i gradene hos undertegnede - det har nemlig kommet en ny kapsel - ISTE!!! Smaskens!

Deilig etter dagens joggetur
(som ikke ble særlig lang, da det viser seg at tre glass vin med jentene på jobben ikke er den beste oppvarmingen til å løpe gatelangs med Herr S. og Odin spurtende foran).

Kongen av Engaveien

Kongen av Engaveien lider av identitetsforvirring om dagen.

Hans tilholdssted i stuen blir nemlig kontinuerlig flyttet rundt på, etter som nye sofaer, kister, kurver og andre - sett fra Odins sted - helt unødige, unyttige interiørfasaliteter trer inn i hans kongerike.

Nå vet jeg ikke hvor mange av dere med litt sansen for interiør som har hund, men for dere som har det - hvor lett er det egentlig å få hundesenga til å passe inn?


Som jeg nevnte i går, var Sandy og Lillekatt på tur igjen, og hentet hjem ENDA en sofa.
Jeg troner dermed toppen av sofakjøpere hos Bohus i 2011, etter å ha brent av nærmere en årslønn hos dem på stuesofa, hyttesofa og jammen meg - enda en stuesofa!

Fin sofa - men det resulterer jo i at vi har en overflod av sofaer og kister og samtidig ekstremt manko på stuebord!

Vår store sofa kan du se her. Som du ser har vi kiste til stuebord, og lenger har vi ikke kommet.

Vår nye sofa er lik, bare at det er en toseter. Bilde kommer. Forhåpentligvis kommer det også stuebord snart også. Herr S?

Som du ser bruker vi en kiste som bord, men det er alt for lite til å sette fra seg noe som helst. Og jeg ønsker meg et SVÆRT bord.

Odin ønsker seg bare et sted å ha senga si han, stakkars.


onsdag 20. juli 2011

Det å slenge seg på sofaen

er en sjelden ting når man bor i et oppussingsobjekt. Men etterhvert overser man bare alt som burde vært gjort og lever like fint på sofaen uten lister og med fugeskummet som gardiner.

Som foreksempel denne stolen som bare kom til grunning. Og så ble det med det.

Men etterpå skal den ut. For Sandy og jeg skal nemlig hente noe nytt. Hvis det får plass i bilen da!

Til Stines Hjem...(og andre som vil titte litt da)

Bloggverden er et artig sted - man prater med folk man aldri har møtt, man kommenterer på bilder av hus man aldri har vært i, og man finner felles interesser man ikke trodde man hadde ♥Stine hos Stines Hjem er en av disse flinke damene jeg aldri har møtt, men som jeg stadig kommenterer hos og lar meg fasinere av.
Hun er en råtass på foto, og en inspirasjon når det gjelder interiør.

Og vi har - i tillegg til felles interesser - en fellesnevner:

Mennene våre jobber sammen, og hadde under et julebord (tror jeg det var) kommet frem til at de begge var belemret med litt i overkant kreative og oppussingsglade fruer.
Dermed møttes Stine og jeg i bloggverden.

Vi bor faktisk ikke så langt unna hverandre heller, det er bare en kjapp skitur i mellom. Så Stine kan ikke være trygg - plutselig står jeg på trammen hennes til vinteren!

Stine har flere ganger etterlyst bryllupsbilder, og nå ville hun jammen meg ha av Herr S..... Så da får hun få det da ☺(men jeg sniker meg nå meg jeg også)!

(Legg forøvrig merke til påskebrilleskillet til Herr S.!)

tirsdag 19. juli 2011

Fabelaktive Maia!

Har dere lest bloggen til søte MAIA? Vel, dere burde ta dere en tur innom der...

MEN - enda bedre: Nå har Maia startet en MATBLOGG!


Nam, nam, nam!!!10. og 11. september inviterer Maia oss til kurs i å lage vårruller - vil du være med?

Jeg har selvsagt meldt meg på, våruller er jo smaskens! Vil du være med, kan du enten sende meg en mail på lenekatth@hotmail.com, så kan jeg melde deg på sammen med meg eller send Maia en mail på fabelaktive@gmail.com og merk mailen med "Vårrullkurs".

(ps. hvis du melder deg på til meg, får vi venninnepris :-))Middagsbord

Svoger og svigerinne var hos oss på søndag, og i den anledning dekket jeg et "rotete" bord!


Hvem har sagt at bestikket alltid må ligge pent ved siden av tallerken?
mandag 18. juli 2011

Forberedelse


Familie, venner og lesere har etterlyst flere bilder fra vi giftet oss....

Så på en regnfull mandag kommer noen bilder fra forberedelsen... Det ble et langt utdrikkningslag på oss jentene dagen før, så handleposene mine under øynene er noe fremtredende. Bær over med meg ☺

Bildene er tatt inne på veldig lite opplyste bad, med litt slitent kamera... så de er derfor riktig så kornete!
Mamsen tuperer høysåta mi...

Håret mitt lar seg ikke temme så lett, mange nåler må til!Hårpynten som snille Gartner Arnesen laget... Og som han lurte veldig på hvordan jeg skulle få festet... Det lurte forsåvidt mamsen litt på også..


Ha en fin mandag - bare en liten arbeidsuke igjen!

søndag 17. juli 2011

Skjønne, skjønne du!

I dag har vi hatt besøk av verdens fineste nevø - Jacob♥


Ferdig snakka - og snekra!


Enda et begredelig bilde fra prospektet på huset når vi kjøpte - hva i all verden var det vi tenkte på!?!?!
 Det ser jo helt grusomt ut!Etter at vi satte opp en vegg og fjernet trappen på terrassen (du kan lese mer om det prosjektet her ), sto vi igjen med et gammelt, stygt terrassegulv med et stort hull innerst i hjørnet.


Så Lillekatt fant for en liten stund siden frem brekkjernet, og satte igang....

Og jeg har dessverre ikke bilde av det, men jeg kan love dere at jeg sendte han skrotnissen vi kjøpte huset av en veldig takknemlig tanke mens jeg holdt på å tømme under terrassen.

For hvem vet når man trenger 5 forskjellige bildekk, 18 store plastkanner, en stor pall med gammel takstein samt opptenningsved for en hel vinter?
Plutselig en dag så står man der med tre dekk, og tenker at sjuuut - nå skulle jeg hatt et fjerde!

Dere aner ikke hvor mye - for å si det på godt norsk - dritt det var under der.

Og for all del - det er viktig å FESTE taksteinpallen med STÅLTRÅD på kryss og tvers når den ligger UNDER terrassen. Man vet jo aldri når takstein stikker av!To turer på dynga senere ser det ganske greit ut nedi der, så da var det bare å begynne å skru terrassebord.


Herr S. hadde litt problemer med å la meg få holde på helt selv uten innblanding, men etter å ha sirklet rundt et par ganger, ga han slipp på tommestokken og drillen.

Og med bare litt hjelp av husbonden til splitting av bord innerst - TA TA! Her er mitt flunka nye terrassegulv MED luke for å oppbevare ting under terrassen - foreksempel bildekk, takstein og plastkanner (eller rett og slett hagemøblement)


Og i hjørnet - intet hull lenger!
 (kun en gammel vinballong, en mygglampe og litt saft. Takk til Herr S. for styling).
Sjekk luka mi - den passer til og med!!
Vi er et hakk nærmere en lun, koselig krok i Engaveien ☺ For de som synes det ser liiitt uferdig ut på enden - der skal det på endebord og overgang til trappa altså!

(og må jeg bare få nevne en gang til - det er JEG som har lagt det altså!! Sånn hvis du ikke hadde fått det med deg, mener jeg).


lørdag 16. juli 2011

Mens jeg venter på ferdigladet batteri...

På mitt nye kamera ♥

snekrer jeg litt....og håper alle har en fin lørdag...

Nå skinner SOLA!!

fredag 15. juli 2011

Ketti Fotoveske

Som dere sikkert husker, hadde Noe på hjertet en konkurranse for ikke så lenge siden hvor man kunne vinne en av de supre fotobagene fra Fotobag.no. Jeg vant dessverre ikke, men nå har jeg jammen sjangsen igjen!

Denne gangen er det søte Mrs Hardy som skal lodde ut en av Kettiveskene - og min favoritt er denne

Kryss fingre, tær og knappenåler for at jeg kan ha mitt splitter nye kamera oppi en sånn fin veske!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...